Katův šleh s chlebáčky

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 50 minut
Katův šleh s chlebáčky - oblíbený český KAŤÁK, ale přílohu zvolíme trochu netradiční.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3402 KJ
sůl
244 g
sacharidy
74 g
bílkovina
52 g
tuky
32 g
vláknina
13 g
cukry
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
draslík
690 mg
fosfor
244 mg
cholesterol
171 mg
vápník
121 mg
sodík
115 mg
hořčík
79 mg
železo
22 mg
mangan
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 750 g vepřové kýty
  • 70 g oleje
  • 100 g cibule
  • 100 g červené cibule
  • 200 g paprik
  • 100 g sterilovaných rajčat
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 100 g sterilovaných okurek
  • 100 g kečupu
  • 1 chilli paprička
  • 4 lžíce worcesteru
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • Chlebáčky:

  • 450 g chleba (tvrdšího)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • špetka majoránky
  • 2 lžíce sádla
  1. Nudličky masa krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli i na kostičky nakrájenou papriku, rajčata, okurky.
  2. Přidáme chilli (kdo nemá rád, nemusí).
  3. Velmi krátce provaříme.
  4. Zasypeme nakrájenou jarní cibulkou, opepříme a osolíme. Dále přidáme worcester a na závěr přidáme trochu kečupu.
  5. Opět velmi krátce provaříme a můžeme podávat. My zvolili jako přílohu chlebáčky, takže jak na ně:

Chlebáčky:

  1. Chleba nakrájíme na kostky. Zalijeme vodou nebo vývarem.
  2. Přidáme vejce. Dále prolisovaný česnek. Osolíme a přidáme majoránku.
  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo a pečeme do zlatova.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.