Zeleninový salát s čočkou beluga
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2909 KJ
- sacharidy
- 52 g
- tuky
- 40 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 23 g
- bílkovina
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- cukry
- 7 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 378 mg
- vápník
- 142 mg
- fosfor
- 71 mg
- hořčík
- 39 mg
- cholesterol
- 36 mg
- sodík
- 30 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 0,7 l zeleninového vývaru
- 300 g čočky beluga
- 1 mrkev
- 1 menší cibule
- 1/4 celeru
- 60 g másla
- olivový olej
- trocha zelené petrželky
- 1 ledový salát
- 1 hrst polníčku
- 1 salátová okurka
- 1 žlutá paprika
- 100 ml olivového oleje
- 50 ml bílého balsamikového octa
- sůl
- pepř
Čočka:
Salát:
Dresing:
Postup:
- Uvaříme čočku.
- Do misky natrháme listy salátu, nakrájíme okurku a papriku.
- Ve druhé misce smícháme ocet s olejem a to tak, že napřed nalijeme ocet a za stálého šlehání metličkou přiléváme olivový olej, až nám vznikne hustější emulze.
- Osolím, opepříme a připraveným dresingem zalijeme salát těsně před podáváním.
- Na lůžko z dochuceného salátu dáme uvařenou čočku, dozdobíme polníčkem a přidáme pár kapek dresingu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Roštěná na houbách
Ovesné svačinové placičky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.