Vepřové nudličky v nivové omáčce
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2602 KJ
- tuky
- 50 g
- bílkovina
- 37 g
- nasycené mastné kyseliny
- 24 g
- sacharidy
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 370 mg
- fosfor
- 207 mg
- draslík
- 78 mg
- cholesterol
- 52 mg
- hořčík
- 20 mg
- sodík
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 500 g vepřové kotlety
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 polévková lžíce másla
- 1 cibule
- 200 ml sladké smetany
- 100 g zakysané smetany
- 200 g sýru niva
- sůl
- pepř
Postup:
- Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme.
- Cibuli nakrájíme na plátky.
- Na pánvi na oleji opečeme maso zprudka do červena (ale jen chvilku, aby zůstalo uvnitř růžové) a vebereme z pánve.
- Přidáme do pánve máslo a cibuli na něm opečeme do zlatova. Vrátíme maso, podlijeme smetanou a společně krátce zavaříme.
- Nasypeme nastrouhanou nivu, promícháme a necháme rozpustit. Už nevaříme.
- Dochutíme solí a pepřem - niva je poměrně slaná, takže solte spíše opatrně.
- Na závěr vmícháme zakysanou smetanu, která pokrm odlehčí.
- A můžeme podávat. Já použil těstoviny, ovšem můžete podávat i s rýží nebo různě upravenými bramborami.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.