Vepřové nudličky v nivové omáčce

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Vepřové nudličky v nivové omáčce - rychlý, oblíbený pokrm, zejména u milovníků tohoto sýru

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2602 KJ
tuky
50 g
bílkovina
37 g
nasycené mastné kyseliny
24 g
sacharidy
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
370 mg
fosfor
207 mg
draslík
78 mg
cholesterol
52 mg
hořčík
20 mg
sodík
2 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové kotlety
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 cibule
  • 200 ml sladké smetany
  • 100 g zakysané smetany
  • 200 g sýru niva
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme.
  2. Cibuli nakrájíme na plátky.
  3. Na pánvi na oleji opečeme maso zprudka do červena (ale jen chvilku, aby zůstalo uvnitř růžové) a vebereme z pánve.
  4. Přidáme do pánve máslo a cibuli na něm opečeme do zlatova. Vrátíme maso, podlijeme smetanou a společně krátce zavaříme.
  5. Nasypeme nastrouhanou nivu, promícháme a necháme rozpustit. Už nevaříme.
  6. Dochutíme solí a pepřem - niva je poměrně slaná, takže solte spíše opatrně.
  7. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu, která pokrm odlehčí.
  8. A můžeme podávat. Já použil těstoviny, ovšem můžete podávat i s rýží nebo různě upravenými bramborami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.