Vepřové maso dušené na houbách
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2815 KJ
- tuky
- 43 g
- bílkovina
- 41 g
- vláknina
- 28 g
- sacharidy
- 26 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 98 mg
- vápník
- 79 mg
- fosfor
- 34 mg
- draslík
- 27 mg
- hořčík
- 24 mg
- sodík
- 2 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 0,5 kg vepřového masa
- 80 g sádla (nebo slunečnicového oleje)
- 1 cibule
- 200 g hub
- Sůl
- Pepř
- Kmín
- 2 lžíce hladké mouky
Postup:
- Vepřové maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Plátky nakrájíme na kousky. Čím budou menší, tím dříve bude maso podušené do měkka.
- V kastrolu si rozehřejeme olej a do rozpáleného oleje vsypeme kousky masa. Promícháváme, aby se osmahly ze všech stran doběla.
- Do tuku hodíme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme houby nakrájené na kousky.
- Nezapomeneme maso posolit. Okořeníme také pepřem a kmínem.
- Maso podlijeme vodou a budeme jej dusit asi hodinu.
- Průběžně přiléváme vodu, pokud se vysmahla.
- Na závěr zahustíme směs hladkou moukou – moukou poprášíme, případně přilijeme ještě trochu vody, a hlavně důkladně promícháme, aby se nevytvořily hrudky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.