Koprová omáčka
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2712 KJ
- tuky
- 54 g
- nasycené mastné kyseliny
- 33 g
- sacharidy
- 32 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- bílkovina
- 6 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 90 mg
- draslík
- 37 mg
- fosfor
- 33 mg
- hořčík
- 10 mg
- vápník
- 10 mg
- sodík
- 6 mg
Ingredience
- 1 svazek čerstvého kopru
- 0,5 l hovězího vývaru
- 200 ml smetany (ke šlehání)
- 200 g zakysané smetany
- 150g másla
- 100 g hladké mouky
- trochu cukru
- ocet
- sůl
- mletý bílý pepř
Postup:
- V kastrolu rozpustíme 2/3 másla a nasypeme do něj hladkou mouku - připravíme světlou jíšku.
- Zalijeme chladným vývarem, ve kterém můžeme dopředu vyvařit i stonky z kopru, a dobře rozšleháme.
- Přivedeme k varu a necháme 10-15 minut probublávat, až nebude cítit chuť mouky.
- Přidáme dle chuti cukr, ocet, sůl a pepř.
- Až je omáčka provařená, vlijme sladkou i zakysanou smetanu a už nevaříme.
- Na závěr nasypeme nasekaný kopr (až nakonec aby nezčernal), zbytek másla na zjemnění a můžeme podávat.
- S bramborem, vařeným vejcem nebo třeba knedlíkem a vařeným hovězím masem z vývaru.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Mexická červená rýže
Vepřová panenka s vinnou redukcí a pečenou zeleninou
Rib eye steak s grilovanými žampiony
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.