Podzimní (nejen) veganské palačinky
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 867 KJ
- sacharidy
- 38 g
- cukry
- 7 g
- bílkovina
- 5 g
- tuky
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 137 mg
- fosfor
- 68 mg
- vápník
- 64 mg
- hořčík
- 26 mg
- sodík
- 1 mg
- železo
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 100 g jablečného pyré (ekvivalent 2 vajec)
- 300 ml mandlového mléka (nebo libovolného rostlinného mléka)
- 1 vanilkový cukr
- špetka skořice
- špetka muškátového oříšku
- špetka citronové kůry
- trochu kokosového oleje (na smažení,není nutný)
- 30 g švestek
- 30 g hrušek
- trochu javorového sirupu
- 30 g mandlí
- 30 g domácí meruňkové marmelády
Na těsto:
Na ozdobu:
Nástroje
-
mixér (není podmínkou)
Postup:
- V míse vyšleháme cukr s jablečným pyré nebo vejci (záleží na tom, zda-li chceme veganskou variantu palačinek). Použít můžeme ruční mixér, nebo metličku.
- Do směsi vešleháme mléko.
- Dochutíme skořicí, muškátovým oříškem a citronovou kůrou.
- Pomalu vmícháváme mouku tak, aby v těstě nebyly hrudky.
- Množství mouky volíme dle konzistence - těsto by nemělo být ani moc tekuté, ani příliš husté.
-
Palačinky smažíme na kapce kokosového oleje (dostanou výraznější aroma), nebo úplně nasucho na kvalitní teflonové pánvi.
- Kdo chce mít skutečně gurmánský zážitek, nasekané mandle ještě zlehka opraží nasucho na pánvi - získají ještě delikátnější chuť.
- Palačinky potřeme domácí marmeládou a zdobíme dle chuti plátky hrušek, švestek a opraženými oříšky.
- Ti, co si potrpí na sladké, přelijí palačinky javorovým sirupem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.