Kuře na kari

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Záblesk Indie ve vaší kuchyni

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1879 KJ
bílkovina
40 g
sacharidy
40 g
tuky
12 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
1 g
lepek
1 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
423 mg
hořčík
176 mg
fosfor
170 mg
cholesterol
87 mg
železo
45 mg
draslík
25 mg
zinek
2 mg
mangan
2 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsíček
  • 400 g rýže
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžíce solamylu
  • 1 smetana 33%
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • bílý pepř
  • sůl
  • Fazolky

  • 400 g zelených fazolových lusků (mražené)
  • sůl

Postup:

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
  2. Na rozehřátém oleji osmahneme do sklovata nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme nakrájené maso, které osolíme a opepříme.
  3. Necháme maso zatáhnout (maso musí být bílé), poprášíme kari kořením a solamylem.
  4. Zalejeme kuřecím vývarem, podusíme.
  5. Jakmile je maso měkké, zalejeme smetanou a necháme probublat (již nevařit).
  6. Do osolené vroucí vody dáme prohřát zelené fazolky.
  7. Dochutíme maso a podáváme s rýží a zelenými fazolky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.