Kuře na kari
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1879 KJ
- bílkovina
- 40 g
- sacharidy
- 40 g
- tuky
- 12 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 1 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 423 mg
- hořčík
- 176 mg
- fosfor
- 170 mg
- cholesterol
- 87 mg
- železo
- 45 mg
- draslík
- 25 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 2 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kuřecích prsíček
- 400 g rýže
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce kari
- 1 lžíce solamylu
- 1 smetana 33%
- 100 ml kuřecího vývaru
- 3 lžíce oleje
- bílý pepř
- sůl
- 400 g zelených fazolových lusků (mražené)
- sůl
Fazolky
Postup:
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
- Na rozehřátém oleji osmahneme do sklovata nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme nakrájené maso, které osolíme a opepříme.
- Necháme maso zatáhnout (maso musí být bílé), poprášíme kari kořením a solamylem.
- Zalejeme kuřecím vývarem, podusíme.
- Jakmile je maso měkké, zalejeme smetanou a necháme probublat (již nevařit).
- Do osolené vroucí vody dáme prohřát zelené fazolky.
- Dochutíme maso a podáváme s rýží a zelenými fazolky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.