Filety z tresky na zelenině

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 20 minut
Vaření: 50 minut
Jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory maštěné máslem nebo podáváme samotné.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3660 KJ
sacharidy
71 g
bílkovina
51 g
tuky
42 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
3 g
vláknina
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
cholesterol
209 mg
draslík
209 mg
fosfor
112 mg
vápník
83 mg
hořčík
36 mg
sodík
30 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 2 cibule
  • 300 g papriky ( čerstvé červené papriky )
  • 300 g papriky (čerstvé zelené papriky )
  • 1 kg tresky ( filé )
  • pepř
  • sůl
  • 3 vejce
  • 3 rajčata
  • 1 dcl oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 cuketa
  • špetka mleté červené papriky

Postup:

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.
  2. Rajčata omyjeme a oloupeme.
  3. Nakrájíme na plátky.
  4. Papriky nakrájíme na nudličky.
  5. Cuketu nakrájíme na kolečka.
  6. Do pekáče vložíme máslo a olej.
  7. Přisypeme cibuli.
  8. Přidáme papriky a rajčata.
  9. Na to skládáme filety.
  10. Filety osolíme, opepříme.
  11. Posypeme červenou mletou paprikou.
  12. V misce rozkvedláme vejce a přelijeme jím filety.
  13. Pekáč zakryjeme.
  14. Pečeme v předehřáté troubě na 150° cca 50 minut.
  15. Pravidelně kontrolujeme měkkost filetů a zeleniny.
  16. Podáváme samotné nebo s vařenými bramborami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.