Kmínová polévka
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1123 KJ
- sacharidy
- 33 g
- tuky
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- bílkovina
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 141 mg
- fosfor
- 96 mg
- cholesterol
- 94 mg
- sodík
- 46 mg
- vápník
- 36 mg
- hořčík
- 15 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 l hovězího vývaru (může být i zeleninový)
- 1/2 lžíce kmínu
- 1 menší mrkev
- 1/4 celer
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 2 vejce
Postup:
- Do kastrolu nasypeme celý kmín a nasucho jej chvilku pražíme.
- Přidáme máslo a až se rozpustí, vložíme nastrouhanou mrkev a celer. Opékáme do zlatova.
- Až je zelenina opečená, přisypeme hladkou mouku.
- Vytvoří se jíška, kterou chvilku restujeme.
- Zalijeme studeným vývarem a dobře rozšleháme metličkou.
- Přivedeme k varu a necháme vařit nejméně 10 minut.
- Na závěr vlijeme do vařící polévky vejce, stáhneme z ohně a lehce rozmícháme.
- Můžeme posypat zelenou petrželkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Pečené vepřové maso se špenátem
Kuřecí paličky barbecue
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.