Pikantní kančí plátky s brusinkami, bramborové pusinky
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2224 KJ
- bílkovina
- 39 g
- sacharidy
- 31 g
- tuky
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 693 mg
- fosfor
- 227 mg
- cholesterol
- 83 mg
- vápník
- 81 mg
- sodík
- 67 mg
- hořčík
- 47 mg
- zinek
- 6 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 700 g kančí kýty
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 1 petržel
- 1/2 celeru ( menší )
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce rybízové marmelády
- 2 lžíce brusinkového kompotu
- lžíce koření na divočinu
- 2 pomeranče
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 1 lžička muškátu
- 2 dcl červeného vína
- sůl
- jíška
- 1 l vody
- 500 g brambor
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 40 g parmezánu
- 40 g másla
- lžička hladký mouky (na vysypání)
MASO:
BRAMBOROVÉ PUSINKY:
Nástroje
-
Potravinářská fólie
Tyčový mixér
Zdobítko - sáček na zdobení
Postup:
- MASO:
- Kýtu očistíme.
- Posypeme kořením na divočinu.
- Zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do lednice.
- V lednici necháme do dalšího dne uležet.
- Mrkev, celer a petržel očistíme.
- Nakrájíme na nudličky.
- Cibuli očistíme a nakrájíme nahrubo.
- Oloupeme pomeranče a nakrájíme na větší kostky.
- Do pekáče vložíme sádlo a necháme jej rozpustit v předehřáté troubě na 200°.
- Přidáme cibuli, mrkev, celer a petržel.
- Zeleninu orestujeme.
- Přidáme maso nakrájené na plátky.
- Opečeme z obou stran.
- Přidáme pomeranče.
- Podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby.
- Teplotu snížíme na 180°.
- Pečeme pod poklicí cca 2 hodiny doměkka.
- Maso vyjmeme, vložíme na talíř a zakryjeme poklicí.
- Vše, co je v pekáči přelijeme do hrnce a rozmixujeme.
- Přivedeme k varu.
- Přidáme muškát, marmeládu, brusinky a zahustíme jíškou.
- Provaříme.
- Přilijeme víno.
- Přidáme trochu šťávy z pomeranče.
- Zvolna povaříme.
- BRAMBOROVÉ PUSINKY:
- Brambory očistíme.
- Vložíme do hrnce s osolenou vodou a přivedeme k varu.
- V misce utřeme máslo.
- Přidáme vejce, žloutek.
- Brambory prolisujeme a přidáme ke směsi.
- Přidáme sůl a parmezán.
- Vše důkladně promícháme.
- Plech potřeme máslem a posypeme moukou.
- Sáček naplníme bramborou směsí.
- Jemně vymačkáváme směs do tvaru pusinek.
- Pusinky potřeme žloutkem.
- Pečeme dorůžova na 160°.
- Když je jídlo na talíři, vložíme na maso lžíci brusinek.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Telecí blanquette
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Hovězí dušené na skořici
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.