Nejrychlejší šátečky z listového těsta
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 544 KJ
- sacharidy
- 15 g
- tuky
- 6 g
- sůl
- 4 g
- cukry
- 3 g
- lepek
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- draslík
- 48 mg
- fosfor
- 14 mg
- cholesterol
- 10 mg
- sodík
- 4 mg
- hořčík
- 4 mg
- vápník
- 4 mg
Ingredience
- 275 g listové těsto (s pečícím papírem)
- 1 banán
- 30 g kiwi
- ryngle ve sladkém nálevu
- 100 g meruňkové domácí marmelády
- 1 vejce (na potření)
- trochu moučkového cukru (na posypání)
Postup:
- Když hledáte opravdovou rychlovku, děti vám visí na zádech, nebo návštěva už už klepe na dvěře, sáhněte po baleném listovém těstě přímo s pečícím papírem. Chuťově je srovnatelné s klasickým chlazeným listovým těstem a vyhnete se nutnosti ho válet. Zkrátka ho jen vybalíte a rozprostřete.
- Takto nachystané těsto rozkrojte na 12 stejně velkých čtverečků.
- Na každý čtvereček dejte lžíci marmelády - volte nějakou kyselejší, dobře se doplní s chutí sladkého ovoce.
- Nakrájejte si na kolečka banán a kiwi.
- Rozpulte ryngle - nebo jiné zavařené ovoce (např. meruňky, nebo broskve). Velikost volte tak, aby se vám pěkně vešly do šátečku a neutekly ven.
- Na každý čtvereček dejte kousek banánu, kiwi a zavařeného ovoce.
- Nebojte se kiwi použít do teplého moučníku - sice ztratí svou krásně zelenou barvu, ale na chuti se mu pečením neubere, právě naopak.
- Z takto připravených čtverečků tvořte šátečky - spojte prsty vždy dva protilehlé cípy pevně k sobě.
- Vytvořené šátečky pomašlujte rozšlehaným vajíčkem, aby se hezky leskly. Zafixujete tak i cípy šátečků, aby se nerozlepily.
- Pokud dáte moc náplně, nebo nedostatečně spojíte cípy, šáteček se vám může otevřít. Nevypadá to úplně esteticky, ale na chuti to vůbec nepoznáte, tak se tím příliš netrapte. Tento recept je hlavně o rychlosti a pohotovosti, ne o dokonalosti.
- Šátečky pečte ve vyhřáté troubě na 180° cca. 10-15 minut dozlatova.
- Po vyjmutí z trouby je pocukrujte moučkovým cukrem a voilá - krásný dezert je na světě!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tilápie s karotkovým pyré a luštěninami
Krkonošské kyselo
Jednoduchý domácí chléb
Medovohořčičné kuřecí paličky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.