Hovězí vývar
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1404 KJ
- tuky
- 23 g
- bílkovina
- 18 g
- sacharidy
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vápník
- 520 mg
- draslík
- 489 mg
- fosfor
- 263 mg
- hořčík
- 216 mg
- sodík
- 80 mg
- zinek
- 24 mg
- železo
- 16 mg
- mangan
- 6 mg
- měď
- 3 mg
Ingredience
- 800 g hovězí kosti
- 400 g hovězí přední bez kosti krk
- 3,5 litru vody
- 50 ml oleje
- 10 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 4 bobkové listy
- 4 mrkve
- 2 petržele
- 1/2 celeru
- 1 větší cibule
- 1 menší rajče
- 1 stroužek česneku
- sůl
Postup:
- V kastrolu opečeme pečlivě omytou, nikoliv oloupanou, zeleninu i s kořením do zlatova.
- Hovězí kosti a maso (můžem použít hovězí žebra i s masem) dáme do pekáčku a pečeme při 180°C asi 20 – 30 minut.
- Poté je vložíme do kastrolu k zelenině, přidáme rajče a zalijeme studenou vodou.
- Jen mírně osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a velmi zvolna vaříme (táhneme) cca 5 - 6 hodin.
- Pěnu svrchu sbíráme lžící a vyhazujeme, jen tak zůstane vývar čirý.
- Scedíme a dalším varem zredukujeme na požadovanou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Datlovo batátové brownies
Medovohořčičné kuřecí paličky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.