Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2679 KJ
- sacharidy
- 58 g
- bílkovina
- 40 g
- tuky
- 25 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- vláknina
- 3 g
- cukry
- 3 g
- draslík
- 1,68 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 263 mg
- vápník
- 125 mg
- hořčík
- 108 mg
- cholesterol
- 95 mg
- sodík
- 33 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kuřecích prsou
- 50 g nakládaného zeleného pepře
- 1 lžíce hořčice
- 1 cibule
- 200 ml sladké smetany
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl
- pepř
- 1 kg brambor
- 1/2 lžíce sádla (popřípadě oleje)
- 4 stroužky česneku
- rozmarýn
- sůl
Pečené brambory s rozmarýnem
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme. Na pánvi na oleji opečeme zprudka do červena, vytáhneme z pánve a odložíme stranou, přikryté talířem.
- Přidáme do pánve máslo a na kostičky nakrájenou cibuli a opečeme do zlatova.
- Přidáme lžičku hořčice, ideálně anglické, ovšem postačí i plnotučná.
- Zalijeme smetanou, přivedeme k varu a necháme chvilku povařit a zredukovat. Osolíme, opepříme a dáme nakládaný pepř bez nálevu.
- Na závěr vrátíme zpět maso a ještě krátce necháme probublat, aby maso došlo.
Pečené brambory s rozmarýnem:
- Brambory pečlivě umyjeme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtky.
- Osolíme,přidáme snítku rozmarýnu , neoloupaný česnek rozpůlíme.
- Promícháme s rozpuštěným sádlem.
- Dáme péct při teplotě 170°C po dobu 30 až 40 minut do zlatova.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Sacher dort
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Datlovo batátové brownies
Medovohořčičné kuřecí paličky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.