Kančí guláš s karlovarským knedlíkem
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4580 KJ
- bílkovina
- 89 g
- sacharidy
- 63 g
- tuky
- 43 g
- cukry
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sůl
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 598 mg
- sodík
- 500 mg
- fosfor
- 351 mg
- vápník
- 324 mg
- cholesterol
- 138 mg
- hořčík
- 102 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 800 g kančí plece
- 500 g kančích kostí
- 3 lžíce másla
- 800 g cibule
- 200 g slaniny
- 0,25 l červeného vína
- sůl
- pepř
- trocha pepře ( drceného )
- 0,4 dcl rumu
- 2 lžíce jíšky (na zahuštění)
- 140 g housky (starší cca 4 ks)
- 2 dcl mléka
- 100 g hrubé mouky
- 2 vejce
- špetka muškátového květu
- snítka petrželky
- sůl
- pepř
GULÁŠ:
KNEDLÍKY:
Nástroje
-
Potravinářská fólie
Postup:
-
GULÁŠ:
- Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
- Na pánvi rozpálíme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova.
- Slaninu nakrájíme na nudličky. Přidáme na pánev.
- Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Přidáme na pánev. Podlijeme trochou vody a dusíme. Osolíme, opepříme. Přidáme kmín, rum a víno. Dusíme asi 30 minut.
- Kosti vložíme do hrnce a vaříme. Maso na pánvi následně podléváme vývarem z kostí.
- Zahustíme jíškou a necháme projít varem. Stále mícháme.
- Vypneme sporák a necháme pod poklicí dojít.
-
KNEDLÍKY:
- Housky nakrájíme na kostičky. Opražíme v troubě dozlatova.
- Do mísy nasypeme housky, přidáme žloutky. Přilijeme mléko. Přidáme petrželku, mléko, muškátový květ. Důkladně zpracujeme. Osolíme, opepříme a zpracujeme těsto.
- Necháme cca 15 minut odležet.
- Z bílků vyšleháme sníh a přidáme jej do těsta. Vytvarujeme šišku. Šišku zabalíme do potravinářské fólie.
- Vložíme do hrnce s vodou a vaříme 30 minut.
- Na ozdobu můžeme přidat trochu pórku a uvařené vejce.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Špecle s pečenou paprikou
Celozrnné ořechové wafle
Salát s kozím sýrem a grilovanou hruškou
Mozzarelové karbenátky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.