Kančí guláš s karlovarským knedlíkem

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 45 minut
Guláš z kančí plece

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4580 KJ
bílkovina
89 g
sacharidy
63 g
tuky
43 g
cukry
14 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
sůl
2 g
lepek
1 g
draslík
598 mg
sodík
500 mg
fosfor
351 mg
vápník
324 mg
cholesterol
138 mg
hořčík
102 mg
železo
6 mg
zinek
4 mg
mangan
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

    GULÁŠ:

  • 800 g kančí plece
  • 500 g kančích kostí
  • 3 lžíce másla
  • 800 g cibule
  • 200 g slaniny
  • 0,25 l červeného vína
  • sůl
  • pepř
  • trocha pepře ( drceného )
  • 0,4 dcl rumu
  • 2 lžíce jíšky (na zahuštění)
  • KNEDLÍKY:

  • 140 g housky (starší cca 4 ks)
  • 2 dcl mléka
  • 100 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • špetka muškátového květu
  • snítka petrželky
  • sůl
  • pepř

Nástroje

    Potravinářská fólie

Postup:

  1. GULÁŠ:

    1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
    2. Na pánvi rozpálíme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova.
    3. Slaninu nakrájíme na nudličky. Přidáme na pánev.
    4. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Přidáme na pánev. Podlijeme trochou vody a dusíme. Osolíme, opepříme. Přidáme kmín, rum a víno. Dusíme asi 30 minut.
    5. Kosti vložíme do hrnce a vaříme. Maso na pánvi následně podléváme vývarem z kostí.
    6. Zahustíme jíškou a necháme projít varem. Stále mícháme.
    7. Vypneme sporák a necháme pod poklicí dojít.
  2. KNEDLÍKY:

    1. Housky nakrájíme na kostičky. Opražíme v troubě dozlatova.
    2. Do mísy nasypeme housky, přidáme žloutky. Přilijeme mléko. Přidáme petrželku, mléko, muškátový květ. Důkladně zpracujeme. Osolíme, opepříme a zpracujeme těsto.
    3. Necháme cca 15 minut odležet.
    4. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme jej do těsta. Vytvarujeme šišku. Šišku zabalíme do potravinářské fólie.
    5. Vložíme do hrnce s vodou a vaříme 30 minut.
  3. Na ozdobu můžeme přidat trochu pórku a uvařené vejce.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.