Mozzarelové karbenátky
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 697 KJ
- tuky
- 12 g
- bílkovina
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sacharidy
- 2 g
- lepek
- 1 g
- vápník
- 24 mg
- fosfor
- 23 mg
- sodík
- 14 mg
- cholesterol
- 12 mg
- draslík
- 11 mg
- hořčík
- 9 mg
Ingredience
- 500 g mletého masa vepřového
- 125 g mozzarely
- 1 vejce
- 1/2 cukety
- 2 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
- bazalka
- koření na mleté maso
Postup:
- Ve větší míse rozmíchejte mleté maso tak, aby nebylo slepené.
- Podle chuti jej okořeňte - vhodné je koření určené na mleté maso, určitě nevynechejte sůl a pepř. Můžete použít i bylinky, např. bazalku. Kdo má rád pikantní, jistě přisype i trochu chilli, nebo pálivé papriky.
- Maso důkladně promíchejte, nejlépe rukama, aby se koření dostalo do všech částí.
- Mozzarelu nakrájejte nadrobno.
- Cuketu omyjte a nastrouhejte i se slupkou nahrubo.
- Do masa vmíchejte rozšlehané vejce, cuketu a mozzarelu.
- Nechejte chvíli odstát, aby se propojily chutě.
- Troubu vyhřejte na 180°C.
- Plech vyložte pečícím papírem.
- Na plech tvarujte karbenátky z cca. 2 lžic směsi. Nechejte je alespoň centimetr vysoké, aby se během pečení nevysušily.
- Před položením na plech je lehce obalte ve strouhance - budou pak na povrchu vypečené a křupavé.
- Takto přichystané karbenátky pečete 20-30 minut - v polovině pečení je otočte.
- Z vepřového masa se vypeče dost tuku, po upečení proto nechejte karbenátky okapat na ubrousku, abyste se zbavili přebytečného tuku.
- Servírujte klasicky s vařeným bramborem, nebo například se zeleninovým salátem. Chutnají báječně i za studena.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí supreme
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.