Celozrnné ořechové wafle
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1536 KJ
- sacharidy
- 55 g
- tuky
- 11 g
- bílkovina
- 9 g
- vláknina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- cukry
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 872 mg
- fosfor
- 546 mg
- hořčík
- 218 mg
- vápník
- 190 mg
- cholesterol
- 33 mg
- sodík
- 25 mg
- mangan
- 4 mg
- zinek
- 4 mg
- železo
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 2 hrnky celozrnných vloček
- 3 lžíce pohankové mouky
- 1/2 hrnku vlašských ořechů
- 2 vejce
- hrnek mléka
- 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
- 2 lžíce karobu
- 2 lžíce chia semínek
- sůl
- trocha kokosového oleje (na potření)
Nástroje
-
mixér
- Rozmixujte celozrnné vločky na mouku - tím jednoduše získáte vydatnou moučnou směs, která obsahuje všechny výživné součásti (klíček i otruby).
- Stejně rozmixujte najemno ořechy.
- Rozmixovanou směs v míse smíchejte s pohankovou moukou, práškem do pečiva, chia semínky, špetkou soli a karobem. Díky karobu bude směs přirozeně sladká, není potřeba tedy používat dalších sladidel.
- V druhé misce vyšlehejte vajíčka a přilejte mléko.
- Tekutou směs vmíchejte do sypké a důkladně promíchejte. Můžete použít mixér, ale jde to i ručně.
- Směs nechejte 10 minut odstát, chia semínka nabobtnají a směs jemně zhoustne.
- Rozehřátý vaflovač potřete zlehka mašlovačkou namočenou do kokosového oleje.
- Naběračkou rozprostřete směs do vaflovače a pečte přibližně 7-10 minut podle množství nalitého těsta. V průběhu vaflovač neotvírejte, aby vafle nebyly příliš gumové.
- Hotové vafle podávejte buď teplé, nebo nechejte vychladnout na mřížce.
- Chutnají skvěle samy o sobě, ale nemusíte se nutně odbývat - dozdobte je ovocem, oříšky a chcete li sladit, přelijte je třeba javorovým sirupem.
Poznámka:
Počet porcí závisí na množství těsta, které použijete - z uvedeného množství lze vytvořit přibližně 8 vaflí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborové šišky s mákem
Chilli con carne
Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
Asijské rýžové nudle se zeleninou a houbami shiitake
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.