Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5618 KJ
- sacharidy
- 123 g
- tuky
- 73 g
- bílkovina
- 47 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 40 g
- nasycené mastné kyseliny
- 22 g
- cukry
- 18 g
- vláknina
- 10 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 2,026 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 556 mg
- cholesterol
- 242 mg
- sodík
- 224 mg
- vápník
- 142 mg
- hořčík
- 137 mg
- zinek
- 11 mg
- železo
- 8 mg
- měď
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 3 lžíce kmínu
- 1 kachna
- 3 lžíce octa
- 4 lžíce sádla
- 3 lžíce hnědého cukru
- sůl
- 1 cibule
- 1 kg hlávkového červeného zelí
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- 200 g hladké mouky
- 150 g hrubé krupice
- sůl
KNEDLÍKY
Postup:
- KACHNA:
- Kachnu omyjeme.
- Do pekáče vložíme kachnu prsy dolů a posypeme kmínem.
- Osolíme.
- Podlijeme trochou vody.
- Pečeme na 160° přibližně 50 minut.
- Po zkřehnutí kachnu přeléváme výpekem.
- Kachnu otočíme prsy nahoru a občas přelijeme výpekem.
- Pečeme dalších 50 minut.
- ZELÍ:
- Zelí nakrouháme.
- Cibuli nakrájíme najemno.
- Do hrnce vložíme sádlo.
- Cibuli zpěníme na sádle.
- Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.
- Přidáme nakrouhané zelí a kmín.
- Osolíme a podlijeme vodou.
- Dusíme cca 30 minut.
- Zelí zahustíme jíškou, kterou jsme připravili ze sádla a mouky.
- Zelí dochutíme octem a cukrem podle chuti.
- KNEDLÍKY:
- Brambory očistíme.
- Uvaříme doměkka.
- Brambory nastrouháme.
- Do misky vyklepneme jedno celé vejce.
- U druhého vajíčka oddělíme žloutek a přidáme jej do misky.
- Osolíme.
- Přidáme krupici a mouku.
- Vypracujeme těsto.
- Na válu jej zpracujeme na dva malé válečky.
- Vložíme do vroucí osolené vody.
- Vaříme přibližně 20 minut.
- Průběžně je obracíme, aby se nepřipálily.
- Po uvaření nakrájíme na plátky.
- Servírujeme s kachnou a červeným zelím.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hrachová kaše s uzeným masem
Tvarohový dort s malinovým coulis
Paprikáš
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.