Tvarohový dort s ovocem a želé

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 20 minut
Vaření: 5 minut
Celkově: 30 minut
Lehký dortík

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3605 KJ
tuky
60 g
sacharidy
60 g
cukry
34 g
nasycené mastné kyseliny
33 g
bílkovina
17 g
mononenasycené mastné kyseliny
16 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cholesterol
162 mg
draslík
120 mg
sodík
81 mg
fosfor
78 mg
vápník
68 mg
hořčík
19 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 400 g BB sušenek
  • 200 g másla
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 750 ml smetany 33%
  • 20 g želatiny (do dortů za studena)
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžičku vanilkového extrátu
  • 250 g míchaného ovoce (mraženého)
  • 2 želatiny (bezbarvé)
  • 1 ztužovač šlehačky
  1. Nejdříve si dáme pečící papír na dno dortové formy.
  2. První vrstva budou rozmixované sušenky, které smícháme s rozpuštěným máslem a namačkáme směs na dno formy.
  3. Do misky si dáme tvaroh, cukr a vanilkový extrát.
  4. 500 ml šlehačky našleháme a přidáme do tvarohu.
  5. V kastrůlku si uvaříme dle návodu ztužovač do dortů a po stažení ze sporáku mícháme, až želatina zchladne a přidáme do tvarohu.
  6. Vše promícháme a dáme do dortové formy na sušenky.
  7. Zmraženou směs ovoce vysypeme do kastrůlku. V misce si smícháme 400 ml vody se 2 sáčky bezbarvé želatiny a nalijeme na ovoce. Vaříme 2 minuty. Opatrně mícháme, aby směs zchladla. Nalijeme na tvarohový krém.
  8. Nakonec si ušleháme 250 ml šlehačky s 1 lžící moučkového cukru a 1 ztužovačem do husta a pytlem na zdobení dort ozdobíme.

Tento dortík je lehký a nepečený. Děti ho mají rády a není tak sladký.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.