Vepřové karé s hořčicí na sladké cibuli s rýží
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2807 KJ
- tuky
- 49 g
- bílkovina
- 32 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- sacharidy
- 15 g
- cukry
- 10 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vápník
- 53 mg
- draslík
- 38 mg
- fosfor
- 37 mg
- cholesterol
- 33 mg
- hořčík
- 24 mg
- sodík
- 3 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g vepřové kotlety (bez kosti, 4 kusy)
- špetka soli
- 2 cibule
- 3 lžíce cukru
- 4 lžíce plnotučné hořčice
- špetka pepře
- špetka drceného kmínu
- 150 g sádla
- 0,3 l vývaru
- 150 g drcených rajčat
- 250 ml černého piva
Postup:
- Rozpálíme pánev a přidáme půlku sádla. Opečeme maso, které jsme si na koncích nařízli, aby se nekroutilo.
- Opečené maso vyndáme z pánve. Do pánve dáme zbytek sádla, nakrájenou cibuli - tu smažíme pozvolna. Když začne hnědnout, přidáme cukr a necháme lehce karamelizovat.
- Přidáme rajčata, pivo i vývar.
- Opepříme. Okmínujeme.
- Plátky masa potřeme z obou stran hořčicí. Vložíme do směsi. Přiklopíme a necháme dusit do změknutí.
- Šťáva by měla být hustější. Podáváme s rýží, či bagetkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zapečený plněný baklažán
Trhané vepřové maso s fazolemi
Paprikáš
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.