Kuřecí játra s kapií a houbami s rýží
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2240 KJ
- bílkovina
- 59 g
- sacharidy
- 41 g
- vláknina
- 38 g
- tuky
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 828 mg
- draslík
- 777 mg
- fosfor
- 558 mg
- sodík
- 120 mg
- vápník
- 109 mg
- hořčík
- 80 mg
- železo
- 14 mg
- zinek
- 5 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 500 g kuřecích jater
- 1 cibule
- 1 kapie
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci oleje
- 2 lžíce kečupu
- špetka pepře
- 1 lžíci solamylu
- 200 g hub (sklenička sterilovaných)
- 250 ml vývaru
Postup:
- Ve vyšší pánvi zpěníme cibulku dorůžova.
- Přidáme očištěná kuřecí játra a zprutka orestujeme.
- Houby slijeme a větší kusy překrájíme.
- Přidáme k játrům.
- Dále přisypeme na proužky nakrájenou papriku.
- Přidáme prolisovaný česnek, pepř a 2 lžíce kečupu.
- Zalijeme vývarem.
- Dusíme do měkka.
- Zahustíme trošku solamylem.
- Podáváme s rýží, či bagetkou
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.