Žampionový krém
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1650 KJ
- sacharidy
- 29 g
- tuky
- 28 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- bílkovina
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 433 mg
- fosfor
- 149 mg
- vápník
- 52 mg
- hořčík
- 34 mg
- cholesterol
- 30 mg
- sodík
- 10 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 400 g žampionů
- 1 l kuřecího vývaru
- 50 g másla
- 30 g hladké mouky
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- 150 ml smetany na šlehání
- 100 g zakysané smetany
Postup:
- Žampiony nakrájíme na plátky.
- V kastrolu rozehřejeme polovinu másla a žampiony na něm opečeme do zlatova.
- Zalijeme polovinou vývaru a přivedeme k varu.
- Z druhé poloviny másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, kterou rozšleháme ve zbytku studeného vývaru.
- Vlijeme do polévky k žampionům, dobře promícháme, přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme volně probublávat 10 - 15 minut. Přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek - s ním opatrně, je docela výrazný.
- Při podávání dáme do polévky noček zakysané smetany a zelenou petrželku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bůček na asijský způsob
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Špecle s pečenou paprikou
Exotická čočková polévka
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.