Pangasius s olivami

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 6 minut
Celkově: 46 minut
Rybí filet Pangasius s olivami

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2188 KJ
tuky
48 g
bílkovina
20 g
mononenasycené mastné kyseliny
19 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
sacharidy
1 g
cholesterol
60 mg
sodík
4 mg
hořčík
4 mg
vápník
4 mg
draslík
3 mg
fosfor
2 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 300 g Pangasiuse
  • 50 g oliv
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50 g másla
  • 1 citron
  • 1 chilli paprička
  • sůl

něco o rybě

Tento recept je hlavně o rybě (sumeček) Pangasius. Pro přípravu výborná ryba, doporučuji kupovat chlazenou. V mražených rybách je hodně vody, a proto se Vám na pánvičce 40 % ryby ztratí. Jiné přednosti této ryby - není moc cítit rybinou a je skoro bez kostí.

Marináda

  1. 2 lžíce oleje, citrónová šťáva, chilli paprička, sůl.
  2. To vše promícháme (je dobré ochutnat a popřípadě dochutit).

Ryba

  1. Filety nakrájíme na čtyři kousky a potřeme marinádou a necháme odležet. Protože maso je velmi jemné, stačí marinovat cca 30 minut.
  2. Na pánev dáme zbylý olej a máslo (máslo se nepřepaluje, proto ten olej).
  3. Rozehřejeme a položíme filet, který smažíme cca 3 minuty z každé strany. Pozor při manipulaci s rybou, je křehká.
  4. Podáváme s pečeným toustem, který upečeme zároveň s rybou, zeleninovým salátem a olivami.

Rychlá a zdravá večeře s dobrým bílým vínem. Dobrou chuť.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.