Pangasius s olivami
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2188 KJ
- tuky
- 48 g
- bílkovina
- 20 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 1 g
- sacharidy
- 1 g
- cholesterol
- 60 mg
- sodík
- 4 mg
- hořčík
- 4 mg
- vápník
- 4 mg
- draslík
- 3 mg
- fosfor
- 2 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 300 g Pangasiuse
- 50 g oliv
- 3 lžíce olivového oleje
- 50 g másla
- 1 citron
- 1 chilli paprička
- sůl
něco o rybě
Tento recept je hlavně o rybě (sumeček) Pangasius. Pro přípravu výborná ryba, doporučuji kupovat chlazenou. V mražených rybách je hodně vody, a proto se Vám na pánvičce 40 % ryby ztratí. Jiné přednosti této ryby - není moc cítit rybinou a je skoro bez kostí.
Marináda
- 2 lžíce oleje, citrónová šťáva, chilli paprička, sůl.
- To vše promícháme (je dobré ochutnat a popřípadě dochutit).
Ryba
- Filety nakrájíme na čtyři kousky a potřeme marinádou a necháme odležet. Protože maso je velmi jemné, stačí marinovat cca 30 minut.
- Na pánev dáme zbylý olej a máslo (máslo se nepřepaluje, proto ten olej).
- Rozehřejeme a položíme filet, který smažíme cca 3 minuty z každé strany. Pozor při manipulaci s rybou, je křehká.
- Podáváme s pečeným toustem, který upečeme zároveň s rybou, zeleninovým salátem a olivami.
Rychlá a zdravá večeře s dobrým bílým vínem. Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou
Exotická čočková polévka
Šafránové rizoto
Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem.
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.