Hrstková polévka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 50 minut
Celkově: 300 minut
Hrstková polévka ze směsy luštěnin

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1731 KJ
sacharidy
53 g
bílkovina
18 g
tuky
13 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
601 mg
fosfor
147 mg
vápník
140 mg
hořčík
54 mg
cholesterol
36 mg
sodík
22 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g směsy luštěnin (menu Gold Hrstka)
  • 2 mrkve
  • 1 petržel kořenová
  • trochu petrželové nati
  • 25 g celeru kořenového
  • 60 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. V první řadě musíme směs luštěnin minimálně na 4 hodiny namočit do studené vody.
  2. Odstraníme případné nečistoty a minimálně 2 x ještě propláchneme.
  3. Směs luštěnin zalejeme litrem vody a dáme vařit.
  4. Cca po 30 minutách osolíme, opepříme, přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a dále vaříme cca 15 minut.

  5. Mezi tím si připravíme jíšku.

    1. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku. Když nám jíška trochu zezlátne, přidáme mletou červenou papriku.
  6. Zahustíme polévku, prolisujeme česnek a chvíli povaříme.
  7. Naservírujeme a ozdobíme nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.