Hrstková polévka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1731 KJ
- sacharidy
- 53 g
- bílkovina
- 18 g
- tuky
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 601 mg
- fosfor
- 147 mg
- vápník
- 140 mg
- hořčík
- 54 mg
- cholesterol
- 36 mg
- sodík
- 22 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g směsy luštěnin (menu Gold Hrstka)
- 2 mrkve
- 1 petržel kořenová
- trochu petrželové nati
- 25 g celeru kořenového
- 60 g másla
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mleté červené papriky
- pepř
- sůl
Postup:
- V první řadě musíme směs luštěnin minimálně na 4 hodiny namočit do studené vody.
- Odstraníme případné nečistoty a minimálně 2 x ještě propláchneme.
- Směs luštěnin zalejeme litrem vody a dáme vařit.
-
Cca po 30 minutách osolíme, opepříme, přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a dále vaříme cca 15 minut.
-
Mezi tím si připravíme jíšku.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku. Když nám jíška trochu zezlátne, přidáme mletou červenou papriku.
- Zahustíme polévku, prolisujeme česnek a chvíli povaříme.
- Naservírujeme a ozdobíme nasekanou petrželkou. Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kysané zelí
Krémová papriková polévka s kukuřicí
Bůček na asijský způsob
Šoulet s trhaným kachním masem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.