Gnocchi se sušenými rajčaty
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2219 KJ
- sacharidy
- 67 g
- tuky
- 20 g
- bílkovina
- 19 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,743 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 641 mg
- hořčík
- 193 mg
- vápník
- 181 mg
- cholesterol
- 49 mg
- sodík
- 39 mg
- železo
- 8 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 600 g rajčat
- hrst bazalky
- 100 g sýru parmazán
- 20 g piniových semínek
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 600 g brambor
- 150 g hladké mouky (více či méně dle potřeby)
- 1 vejce
- sůl
Gnocchi:
Rajčata:
- Rajčata podélně rozpůlíme, osolíme a vyskládáme na pečící papír na plech, překrojenou stranou nahoru.
- Vložíme do trouby rozehřáté na 90 °C a sušíme minimálně 7 - 8 hodin. Pokud je chceme vláčnější, vytáhneme dříve.
- Česnek nasekáme na jemno a společně s piniovými oříšky a bazalkou dáme do hmoždíře a rozetřeme. Přidáme olivový olej. Můžeme použít i tyčový mixéra a ušetřit si trošku čas i práci, ale pesto připravené v hmoždíři je přece jen o něco lepší.
- Rajčata přendáme do misky a zalijeme polovinou připraveného bazalkového pesta. Promícháme a necháme chvilku odstát.
- Polovinu takto připravených rajčat nasekáme na jemno a přemístíme na rozehřátou pánev i s trochou oleje.
Gnocchi:
- Brambory upečeme v troubě do měkka( cca 160°C, 50 minut).
- Vychladlé nastrouháme na jemném struhadle nebo, pokud máme lis, prolisujeme.
- Přidáme hladkou mouku, vejce, trochu soli a vypracujeme těsto.
- Vytvarujeme malé "hádky", ze kterých krájíme malé nočky, asi 2 * 2 cm (snažíme se pracovat rychle – těsto může řídnout a lepit se).
- Do nočků můžeme udělat prstem menší důlek.
- Noky uvaříme v lehce osolené vroucí vodě. Až vyplavou na povrch, tak jsou hotové.
Do prohřátých rajčat vhodíme uvařené gnocchi, promícháme a můžeme servírovat. Na talíři dáme noky doprostřed, kolem naskládáme ještě několik sušených rajčat a lžičku bazalkového pesta, posypeme lehce parmazánem a ozdobíme bazalkou.
Domácí sušená rajčata sice zaberou nějaký čas, ale jsou vynikající a i cenově příznivější než kupovaná. A ať už s nimi podáváme gnocchi nebo nějaké jiné těstoviny nebo jen tak s nějakou opečenou bagetkou, vždy uděláme dojem a všichni si na nich moc pochutnají.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.