Halušky s bryndzou a slaninou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3867 KJ
- sacharidy
- 69 g
- tuky
- 57 g
- bílkovina
- 30 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- cukry
- 3 g
- sůl
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 687 mg
- sodík
- 654 mg
- fosfor
- 239 mg
- cholesterol
- 75 mg
- hořčík
- 52 mg
- vápník
- 28 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 400 g brambor
- 300 g anglické slaniny
- 250 g bryndzy
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- sůl
- 250 g hladké mouky
Nástroje
-
cedník na halušky
Postup:
- Do velkého hrnce dáme dostatek vody a osolíme a dáme vařit.
- Brambory oškrábeme, umejeme a nastrouháme najemno.
- Do nastrouhaných brambor přidáváme hladkou mouku, aby bylo těsto lehce lepivé (kolik mouky záleží na vodnatosti brambor). Jemně osolíme.
- Do vroucí vody přes speciální cedník protlačujeme těsto. Kdo nemá cedník na halušky, může použít prkýnko, na které rozetřeme těsto a lžící trháme kousky a házíme do vody.
- Vaříme, dokud nám halušky nevyplavou - cca 5 minut. Pak ještě necháme cca 3 minuty povařit.
- Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku, na kousky anglickou slaninu a na oleji vysmažíme.
- Bryndzu a zakysanou smetanu vymícháme do hladka.
- Halušky zcedíme, smícháme s vysmaženou slaninou.
- Naservírujeme halušky a zalejeme bryndzou. Slovenské národní jídlo si můžem uvařit, kdykoliv na ně budeme mít chuť. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Panna cotta s malinami a karamelem
Bramborový gratin
Těstoviny s kuřecím masem a brokolicí
Krevety s baby špenátem a česnekovou majonézou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.