Halušky s bryndzou a slaninou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 40 minut
Vaření: 20 minut
Slovenský poklad

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3867 KJ
sacharidy
69 g
tuky
57 g
bílkovina
30 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
3 g
cukry
3 g
sůl
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
687 mg
sodík
654 mg
fosfor
239 mg
cholesterol
75 mg
hořčík
52 mg
vápník
28 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 400 g brambor
  • 300 g anglické slaniny
  • 250 g bryndzy
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • sůl
  • 250 g hladké mouky

Nástroje

    cedník na halušky

Postup:

  1. Do velkého hrnce dáme dostatek vody a osolíme a dáme vařit.
  2. Brambory oškrábeme, umejeme a nastrouháme najemno.
  3. Do nastrouhaných brambor přidáváme hladkou mouku, aby bylo těsto lehce lepivé (kolik mouky záleží na vodnatosti brambor). Jemně osolíme.
  4. Do vroucí vody přes speciální cedník protlačujeme těsto. Kdo nemá cedník na halušky, může použít prkýnko, na které rozetřeme těsto a lžící trháme kousky a házíme do vody.
  5. Vaříme, dokud nám halušky nevyplavou - cca 5 minut. Pak ještě necháme cca 3 minuty povařit.
  6. Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku, na kousky anglickou slaninu a na oleji vysmažíme.
  7. Bryndzu a zakysanou smetanu vymícháme do hladka.
  8. Halušky zcedíme, smícháme s vysmaženou slaninou.
  9. Naservírujeme halušky a zalejeme bryndzou. Slovenské národní jídlo si můžem uvařit, kdykoliv na ně budeme mít chuť. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.