Lívance s jablky a zakysaným krémem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4436 KJ
- sacharidy
- 110 g
- cukry
- 70 g
- tuky
- 63 g
- nasycené mastné kyseliny
- 37 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 14 g
- bílkovina
- 12 g
- vláknina
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 471 mg
- fosfor
- 174 mg
- cholesterol
- 154 mg
- vápník
- 95 mg
- sodík
- 56 mg
- hořčík
- 55 mg
- mangan
- 6 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g zakysané smetany
- 200 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 100 ml sladké smetany
- 50 g moučkového cukru
- 20 g droždí
- 4 jablka
- 1 vejce
- špetka soli
- 200 g másla (přepuštěné)
- 1/2 kávové lžičky mleté skořice
- Šťáva z jednoho citronu
Postup:
-
Rozmícháme si droždí v míse s cukrem a přidáme vlažné mléko. Necháme na teple chvilku vykynout. Pak přidáme hladkou mouku, vejce a špetku soli a vymícháme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme chvilku vykynout.
-
Z těsta smažíme na pánvi na přepuštěném másle do zlatova lívanečky.
-
Zatímco těsto kyne, jablka nastrouháme na hrubo a společně s citronovou šťávou, skořicí a 2/3 cukru je chvilku cca 10 minut podusíme.
-
Zakysanou smetanu smícháme s moučkovým cukrem.
-
V menším kastrolku smícháme zbylý cukr s několika kapkami vody a zahříváme do mírného zhnědnutí. Pak do něj opatrně nalijeme sladkou smetanu a dobře rozmícháme. Necháme vařit, dokud se hrudky cukru nerozpustí a nevznikne hustý sirup. Necháme trochu vychladnout.
- Na hotové lívanečky dáme lžíci jablek, lžíci zakysané smetany a ozdobíme karamelem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Plněné (nejen) vegetariánské žampiony
Tafelspitz
Základní kváskový chléb
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.