Jahodovo vanilkový pudink s jahodami
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2046 KJ
- sacharidy
- 44 g
- cukry
- 40 g
- tuky
- 28 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- bílkovina
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 411 mg
- vápník
- 340 mg
- fosfor
- 256 mg
- sodík
- 172 mg
- cholesterol
- 80 mg
- hořčík
- 33 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g jahod
- 1 litr mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 jahodový pudink
- 250 ml smetany 33%
- 5 lžic cukru
- 50 g čokolády
Postup:
- Nejdříve si důkladně omejeme jahody pod tekoucí vodou a necháme je okapat.
- V kastrůlku si rozmícháme půl litru mléka s jahodovým pudinkem a 2 lžícemi cukru. Vaříme za stálého míchání 2 minuty a nalejeme do předem připravených studenou vodou vypláchnutých skleniček.
- Na pudink nakrájíme jahody, které můžeme prosypat trochou cukru podle chuti naší a jahod.
- Pak si v druhé polovině litru mléka stejně uvaříme vanilkový pudink a nalejeme na jahody.
- Ušleháme šlehačku do tuha a nandáme na pohár.
- Polejeme trochou čokolády a ozdobíme celými jahodami. Je to vděčná dobrůtka pro malé i velké.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Mexická červená rýže
Veganský teplý quinoový salát
Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
Gnocchi se sušenými rajčaty
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.