Pita chleba s kuřecím masem a zeleninou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3059 KJ
- sacharidy
- 59 g
- bílkovina
- 43 g
- tuky
- 34 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- sůl
- 2 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 159 mg
- cholesterol
- 119 mg
- fosfor
- 108 mg
- vápník
- 93 mg
- hořčík
- 42 mg
- sodík
- 14 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 300 g hrubé mouky
- 300 ml vody
- 0,5 lžičky soli
- 600 g kuřecích prsíček
- 1 cibule
- Trochu bylinkové soli
- Trochu červené papriky
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce oleje
- 300 g směs salátů
- 1 vejce
- 100 ml oleje
- sůl
- pepř
- 100 g kyselé okurky
- 1 cibule
Pita chleba (8 kusů)
Náplň
Tatarská omáčka
Postup:
-
Nejdříve si připravíme pita chléb
- Do mísy si nasypeme mouku, udělíme v ní důlek, přidáme sůl a postupně přidáváme vodu a mícháme.
- Až se nám to spojí v těsto, hněteme tak 10 minut.
- Z hotového těsta si uděláme váleček a rozdělíme ho na 16 částí.
- Z každého kousku uděláme kuličku, kterou rozválíme na placku 1 cm. Rozpálíme si nepřilnavou pánvičku a na sucho pečeme chléb z obou stran.
- Maso si nakrájíme na kousky a na pánvičce na oleji opékáme 10 minut.
-
Přidáme na proužky nakrájenou cibulku, bylinkovou sůl a papriku. Hotové maso vypneme a necháme na pánvi.
- Tatarskou omáčku připravíme v mixéru. Vejce mixujeme a do něj po kapkách přiléváme olej, až pěkně zhoustne, přidáme sůl a pepř.
- Vyndáme do misky a přidáme na jemno nakrájenou okurku, cibuli a promícháme.
- Směs salátů si důkladně propláchneme na sítku a necháme okapat. Salát si každý může zvolit dle chuti.
- Nakonec pita chleba rozřízneme a uděláme kapsu, do ní dáme maso salát a tatarku.
- Na jednu porci počítáme dva pita chleby.
- Tímto jídlem oslovíte děti i dospělé. Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Šoulet s trhaným kachním masem
Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo
Kuře na paprice se špeclemi
Tartar z lososa
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.