Kuřecí supreme
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1244 KJ
- tuky
- 32 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- vápník
- 85 mg
- cholesterol
- 60 mg
- hořčík
- 38 mg
- fosfor
- 36 mg
- sodík
- 4 mg
- draslík
- 3 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 Kuře (ideálně kukuřičné)
- 50 g másla
- 2 lžíce olivovýho oleje
- sůl
- pepř
Postup:
- Z celého kuřete odkrojíme prsa tak, aby zůstala na každém kousek křídelní kosti.
- Zbytek odkrojíme v kloubu.
- Maso nařízneme ke kosti, aby se propeklo.
- Steaky osolíme, opepříme a necháme chvilku vydechnout.
- Pánev rozpálíme na středním ohni a položíme na ni prsa kůží dolů.
- Opékáme dozlatova 4 - 5 minut.
- Potom otočíme a ještě 2 minuty dopékáme z druhé strany.
- Maso přendáme do pekáčku a dopékáme 8 - 10 minut na 160 °C dokud se nepropeče u křídelní kosti.
- Hotové steaky necháme opět chvíli odpočinout, nakrájíme přes vlákna na silnější plátky a můžeme servírovat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuře na citronech s tarhoňou
Butterfish s hráškovým pyré
Dhal z červené čočky
Salát s kozím sýrem a grilovanou hruškou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.