Dhal z červené čočky
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2000 KJ
- sacharidy
- 68 g
- bílkovina
- 24 g
- tuky
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 399 mg
- fosfor
- 115 mg
- vápník
- 43 mg
- hořčík
- 25 mg
- sodík
- 9 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g suché červené čočky
- 600 ml kuřecího vývaru (nebo zeleninový)
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 2 střední cibule
- 2 mrkve
- Zázvor (2 cm.)
- 4 stroužky česneku
- 400 g drcených rajčat
- 1/2 červené chilli papričky (může být více i méně)
- 1 až 2 lžičky směsi garam masala
- 1 lžička mleté kurkumy
- 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 1 lžíce citronové (nebo limetkové šťávy)
- sůl
-
Na olivový olej do kastrolu vhodíme nastrouhaný zázvor, nasekaný čenek, nasekanou chilli papričku,na drobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev a společně, nepříliš zprudka osmahneme do zlatova.
-
Přidáme všechno koření a společně krátce osmahneme.
-
Přisypeme čočku, společně chviličku orestujeme a podlijeme horkým vývarem a drcenými rajčaty.
-
Osolíme, opepříme a společně dusíme čočku do měkka, což u červené čočky trvá jen 10 - 15 minut.
- Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a nasekaným čerstvým koriandrem, který tomu přidá, společně s kořením garam masala skutečně exotickou příchuť.
Podáváme s chlebem naan.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tarhoňa se zeleninou
Krevety s baby špenátem a česnekovou majonézou
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Telecí karbanátky s okurkovou salsou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.