Dhal z červené čočky

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Že tohle jídlo neznáte Nevadí, je z Indie, ale příprava je poměrně snadná - sežeňte garam masalu a do toho.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2000 KJ
sacharidy
68 g
bílkovina
24 g
tuky
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
cukry
4 g
vláknina
2 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
399 mg
fosfor
115 mg
vápník
43 mg
hořčík
25 mg
sodík
9 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g suché červené čočky
  • 600 ml kuřecího vývaru (nebo zeleninový)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 2 střední cibule
  • 2 mrkve
  • Zázvor (2 cm.)
  • 4 stroužky česneku
  • 400 g drcených rajčat
  • 1/2 červené chilli papričky (může být více i méně)
  • 1 až 2 lžičky směsi garam masala
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 lžíce citronové (nebo limetkové šťávy)
  • sůl
  1. Na olivový olej do kastrolu vhodíme nastrouhaný zázvor, nasekaný čenek, nasekanou chilli papričku,na drobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev a společně, nepříliš zprudka osmahneme do zlatova.

  2. Přidáme všechno koření a společně krátce osmahneme.

  3. Přisypeme čočku, společně chviličku orestujeme a podlijeme horkým vývarem a drcenými rajčaty.

  4. Osolíme, opepříme a společně dusíme čočku do měkka, což u červené čočky trvá jen 10 - 15 minut.

  5. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a nasekaným čerstvým koriandrem, který tomu přidá, společně s kořením garam masala skutečně exotickou příchuť.
    Podáváme s chlebem naan.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.