Bulgurový salát s kaprem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5204 KJ
- sacharidy
- 86 g
- bílkovina
- 80 g
- tuky
- 61 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 17 g
- vláknina
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- cukry
- 4 g
- draslík
- 1,539 g
- fosfor
- 1,123 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 273 mg
- vápník
- 233 mg
- sodík
- 155 mg
- hořčík
- 139 mg
- železo
- 7 mg
- zinek
- 5 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1,5 kg kapra
- 250 g bulguru
- 200 g hladké mouky
- 10 g mleté červené papriky
- 150 ml oleje
- 1 kapie
- trochu petrželky
- trochu bazalky
- trochu máty
- 1 citron
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička cukru
- pepř
- sůl
Bylinkový dresink
Postup:
- Nejdříve si připravíme kapra. Očistíme, nakrájíme, osolíme.
- Hladkou mouku smícháme s mletou červenou paprikou.
-
Kapra obalíme těsně před smažením.
-
Příprava bulguru : jsou dvě možnosti.
- první možnost - bulgur zalijeme horkou osolenou vodou (750 ml) a necháme nabobtnat cca 1 hodinu.
- druhá možnost - vaříme v osolené vodě cca 12 až 15 minut.
-
Zálivka
- Do misky dáme olej, plnotučnou hořčici, šťávu z citronu a vše dobře promícháme, aby se nám olej pěkně spojil s citronovou šťávou a hořčicí.
- Nakonec přidáme nasekané bylinky.
- Kapii nakrájíme na malé kousky, přidáme do bulguru a vše zalijeme zálivkou.
-
Dobře promícháme. Můžeme jíst teplé i studené. Přeji dobrou chuť.
- CO JE BULGUR : Nalámaná celozrnná pšenice. Je lehce stravitelná, nenadýmá a podporuje činnost střev.
- Má vysokou nutriční hodnotu, obsahuje vitamín A , hořčík , fosfor a železo.
- Vyznačuje se vysokým obsahem vlákniny, bílkovin a minimální množství tuku. Jeho předností je jednoduchá příprava.
- Bulgur můžeme zamíchat do salátů, nádivek i jako příloha k masu či zelenině.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Králík dušený na víně a kořenové zelenině
Vichyssoise
Rib eye steak s grilovanými žampiony
Glazované cibulky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.