Bulgurový salát s kaprem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 60 minut
Vaření: 60 minut
Bulgurový salát s kaprem. Co je to ten bulgur? Bulgur - nalámaná celozrná pšenice

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5204 KJ
sacharidy
86 g
bílkovina
80 g
tuky
61 g
polynenasycené mastné kyseliny
17 g
vláknina
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
cukry
4 g
draslík
1,539 g
fosfor
1,123 g
lepek
1 g
cholesterol
273 mg
vápník
233 mg
sodík
155 mg
hořčík
139 mg
železo
7 mg
zinek
5 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1,5 kg kapra
  • 250 g bulguru
  • 200 g hladké mouky
  • 10 g mleté červené papriky
  • 150 ml oleje
  • 1 kapie
  • trochu petrželky
  • trochu bazalky
  • trochu máty
  • Bylinkový dresink

  • 1 citron
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička cukru
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme kapra. Očistíme, nakrájíme, osolíme.
  2. Hladkou mouku smícháme s mletou červenou paprikou.
  3. Kapra obalíme těsně před smažením.

  4. Příprava bulguru : jsou dvě možnosti.

    1. první možnost - bulgur zalijeme horkou osolenou vodou (750 ml) a necháme nabobtnat cca 1 hodinu.
    2. druhá možnost - vaříme v osolené vodě cca 12 až 15 minut.
  5. Zálivka

    1. Do misky dáme olej, plnotučnou hořčici, šťávu z citronu a vše dobře promícháme, aby se nám olej pěkně spojil s citronovou šťávou a hořčicí.
    2. Nakonec přidáme nasekané bylinky.
  6. Kapii nakrájíme na malé kousky, přidáme do bulguru a vše zalijeme zálivkou.
  7. Dobře promícháme. Můžeme jíst teplé i studené. Přeji dobrou chuť.

  8. CO JE BULGUR : Nalámaná celozrnná pšenice. Je lehce stravitelná, nenadýmá a podporuje činnost střev.
    1. Má vysokou nutriční hodnotu, obsahuje vitamín A , hořčík , fosfor a železo.
    2. Vyznačuje se vysokým obsahem vlákniny, bílkovin a minimální množství tuku. Jeho předností je jednoduchá příprava.
    3. Bulgur můžeme zamíchat do salátů, nádivek i jako příloha k masu či zelenině.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.