Vichyssoise
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1209 KJ
- sacharidy
- 30 g
- tuky
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- bílkovina
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 503 mg
- fosfor
- 134 mg
- vápník
- 81 mg
- cholesterol
- 47 mg
- hořčík
- 31 mg
- sodík
- 28 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 600 g brambor
- 250 ml sladké smetany
- 500 g pórku
- 3 lžíce másla
- 2 žloutky
- 1 lžíce olivový olej
- 1 l kuřecího vývaru
- trochu krutonů z bílého pečiva
- sůl
- bílý pepř
Postup:
- Cibuli nakrájíme na drobno. Bílé části pórku nakrájíme na kolečka. Brambory na kostičky.
- V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem a pórek s cibulkou na něm opečeme do sklovata. Ne příliš zprudka.
- Přidáme brambory, promícháme a zalijeme vývarem. Ideálně kuřecím nebo alespoň zeleninovým. Uvaříme do měkka.
- Až jseou brambory s pórkem měkké, tyčovým mixérem je v polévce rozmixujeme do hladkého krému.
- Přidáme smetanu, dle chuti sůl a čerstvě namletý bílý pepř.
- Odstavíme z ohně a po pár sekundách rozmícháme v polévce žloutek.
- Podáváme s krutonky z bílého pečiva.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pletýnka se slaninou a sýrem
Tagliatelle s lososem a rukolou
Pečená paprikovo rajčatová polévka
Svíčková na smetaně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.