Tarhoňa se zeleninou
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 511 KJ
- sacharidy
- 19 g
- tuky
- 3 g
- bílkovina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 314 mg
- sodík
- 129 mg
- vápník
- 73 mg
- fosfor
- 56 mg
- hořčík
- 22 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 300 g Tarhoni
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 řapík celeru
- zelená petrželka
- sůl
- citron
- 1 pol lžíce olivového oleje
- 1 pol lžíce másla
Postup:
- V kastrolu rozehřejeme polovinu olivového oleje a tarhoňu na něm krátce opečeme do zlatova.
- Zalijeme větším množstvím horké vody, osolíme a uvaříme do měkka. Což může trvat 10 - 12 minut.
- V druhém kastrolu na zbytku oleje orestujeme zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, zalijeme cca 0,15l vody, osolíme a chviličku povaříme.
- Do zeleniny s vodou přidáme máslo, šťávu z citronu a osolíme.
- Uvařenou tarhoňu smícháme se zeleninou i s vývarem, ve kterém jsme ji vařili, přidáme nasekanou zelenou petržel, můžeme i pár kapek citronové šťávy.
- Můžeme servírovat jako přílohu k masu, do salátů nebo jako samostatný pokrm.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborové knedlíky se škvarkama
Rizoto s krevetami
Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
Těstoviny s kuřecím masem a brokolicí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.