Kuřecí soté s hlívou ústřičnou
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1361 KJ
- bílkovina
- 37 g
- tuky
- 14 g
- sacharidy
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- draslík
- 256 mg
- cholesterol
- 117 mg
- fosfor
- 50 mg
- vápník
- 29 mg
- hořčík
- 22 mg
- sodík
- 4 mg
Ingredience
- 600 g kuřecích prsou
- 300 g hlívy ústřičné
- 1 větší cibule
- 0,2 l kuřecího vývaru
- 1/2 citronu
- hladkolistá petržel
- olivový olej
- 50 g másla
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a necháme vydechnout.
- Hlívu nekrájíme!!! Natrháme na proužky.
- Na pánvi na másle s olivovým olejem opečeme kuřecí maso dozlatova.
- Maso vyjmeme a vhodíme cibuli s hlívou a společně opékáme též do zlatova.
- Po několika minutách vymáčknem přes ruku (kvůli peckám) do hlívy citron a ještě chvíli restujeme.
- Nalijeme horký vývar a přivedeme k varu.
- Vrátíme zpět maso a krátkou chvilku společně podusíme.
- Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
- Úplně na závěr přihodíme nasekanou petržel, promícháme a můžeme podávat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Omáčka Alfredo
Dvojbarevný ricottový dort bez lepku
Krůtí prsa s medovou omáčkou se zázvorem
Šunkofleky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.