Šunkofleky
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2868 KJ
- sacharidy
- 81 g
- bílkovina
- 30 g
- tuky
- 26 g
- cukry
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 189 mg
- draslík
- 155 mg
- cholesterol
- 131 mg
- vápník
- 122 mg
- sodík
- 64 mg
- hořčík
- 39 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 400 g flíčků (těstoviny)
- 4 Vejce
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 300 g uzené krkovičky
- 100 g uzeného boku
- 150 ml mléka
- trocha másla (na vymazání plechu)
- špetka muškátového oříšku
Postup:
- Flíčky uvaříme v osolené vodě na skus - nerozvařit.
- Mezitím si nakrájíme slaninu, uzené a cibuli na kostičky.
- Kůži z boku dáme vyvařit do vody na těstoviny.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme slaninu a opékáme do růžova.
- Vsypeme cibuli, tu opečeme jen do skleněna.
- Nakrájené uzené nasypeme do vody k těstovinám a chviličku povaříme s těstovinami.
- Těstoviny zcedíme, smícháme s opečenou cibulí a slaninou - společeně se sádlem, na kterém jsme je opékali.
- Dobře promícháme, osolíme, opepříme a nasypeme na vymazaný plech.
- Dáme do trouby vyhřáté na cca 170 °C a 5 minut pečeme.
- Po pěti minutách zalijeme vejci, rozšlehanými v mléce se špetkou soli a muškátu.
- Pečeme dalších asi 20 minut do zlatova.
- Podáváme s kyselým okurkem nebo nějakým salátkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Těstoviny s kuřecím masem, rajčátky a listovým špenátem
Šafránové rizoto
Rizoto s krevetami
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.