Omáčka Alfredo
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1130 KJ
- tuky
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- bílkovina
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- sacharidy
- 2 g
- fosfor
- 310 mg
- draslík
- 296 mg
- vápník
- 63 mg
- cholesterol
- 47 mg
- hořčík
- 45 mg
- železo
- 2 mg
- sodík
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 50 g másla
- 100 g parmazánu
- 100 ml smetany
- 2 česnek
- sůl
- pepř
Postup:
- Do rendlíku vložíme kousek másla a necháme rozpustit.
- Přidáme nasekaný česnek a orestujeme do zlatova - pouze na mírném plameni, aby nezhořkl.
- Po chvilce vlijeme smetanu a společně přivedeme k varu.
- V okamžiku, kdy se smetana začne pomalu vařit, přidáme nastrouhaný parmazán, odstavíme z ohně a dobře promícháme.
- Přidáme čerstvě mletý pepř a špetičku soli. Se solí opatrně, parmazán je docela slaný.
- Omáčka je výborná k masu nebo jen k těstovinám.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Crepes Suzette
Telecí blanquette
Panna cotta s malinami a karamelem
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.