Fazolová polévka se zelím a uzeným masem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3153 KJ
- tuky
- 55 g
- sacharidy
- 35 g
- nasycené mastné kyseliny
- 26 g
- bílkovina
- 18 g
- vláknina
- 14 g
- sůl
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 414 mg
- sodík
- 256 mg
- vápník
- 82 mg
- fosfor
- 59 mg
- hořčík
- 44 mg
- železo
- 2 mg
- cholesterol
- 2 mg
Ingredience
- 250 g červených fazolí
- 500 g uzených žeber
- 250 ml smetany (32%)
- 250 g kysaného zelí
- 250 g brambor
- pepř
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 1 lžička mleté červené papriky
Postup:
- Fazole párkrát propláchneme vodou.
- Čisté fazole zalijeme litrem vlažné vody a necháme minimálně 4 hodiny namočené.
- Po 4 hodinách vodu vylijeme, dáme novou a dáme vařit cca 30 minut.
- Uzené žebírka také vaříme cca 30 minut.
- Maso vyndáme, obereme a nakrájíme na kousky.
- V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a smažíme do zlatova.
- Zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vývarem z žebírek.
- Přidáme na kostky nakrájené brambory, maso, zelí a fazole.
- Dochutíme pepřem - se solí opatrně, uzené maso je dost slané.
- Vaříme cca 20 minut , aby byly brambory měkké.
- Nakonec vlijeme smetanu, ale již nevaříme.
- Tato polévka Vás určitě zasytí a podráždí vaše chuťové buňky. Přeji dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a pršutem
Pesto z naložených, sušených rajčat
Salát s kozím sýrem a grilovanou hruškou
Domácí pečená banánová granola
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.