Tradiční česnečka

Okoslav
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
Zaručený lék (nejen) na kocovinu.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1074 KJ
sacharidy
39 g
bílkovina
12 g
tuky
5 g
draslík
1,394 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
vláknina
1 g
cukry
1 g
fosfor
426 mg
vápník
110 mg
hořčík
99 mg
železo
22 mg
cholesterol
7 mg
sodík
5 mg
zinek
4 mg
mangan
3 mg

Ingredience

  • 10 stroužků česneku
  • 1,5 l hovězí vývar
  • 1 cibule
  • 3 brambory
  • majoránka
  • sůl
  • 100 g eidam
  • 1 lžíce máslo

Postup:

  1. Na másle zpěňte cibuli a přidejte brambory nakríjené na menší kousky. Zalijte vývarem.
  2. Vařte, doku brambory nezměknou. Přidejte majoránku a případně i sůl.
  3. Těsně před koncem vaření do polévky přidejte prolisované stroužky česneku. Chcet-li polévku opravdu silnou, už ji nevařte.
  4. Eidam nakrájejte na malé kostičky, vložte na dno talířů a zalijte polévkou. Dobrou chuť :-)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.