Puding z tapioky

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Výborný dezert z trochu nezvyklé suroviny

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1119 KJ
sacharidy
51 g
cukry
28 g
vláknina
2 g
draslík
409 mg
sodík
51 mg
vápník
50 mg
hořčík
43 mg
fosfor
41 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 150 g tapiokových perel
  • 300 ml kokosového mléka
  • 300 ml vody
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 mango

Postup:

  1. V misce smícháme vodu s kokosovým mlékem a nasypeme do ní tapioku. Necháme namočeno přes noc.
  2. Do rendlíku nasypeme cukr, přidáme trochu vody, vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a i s luskem je dáme do cukru s vodou. Dáme vařit a připravíme si tím cukrový rozvar konzistence sirupu, s příchutí vanilky.
  3. Tapiokové perly dáme na druhý den vařit i s mlékem a vodou, ve které byly namočeny.
  4. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 5 - 10 minut, než perly zprůsvitní a pudink zhoustne.
  5. Přidáme do něj vanilkový sirup - dle chuti můžeme méně či více - to je jen na nás.
  6. Přelijeme do skleniček, ozdobíme mangem (můžeme samozřejmě použít i jiné ovoce, které máme rádi) a necháme vychladit.
  7. Můžem servírovat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.