Bagetky s trhaným masem

Eliška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Výborné pohoštění

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1389 KJ
sacharidy
44 g
bílkovina
21 g
tuky
6 g
cukry
6 g
vláknina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
472 mg
sodík
215 mg
fosfor
173 mg
vápník
60 mg
hořčík
49 mg
cholesterol
29 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g kuřecích prsíček
  • 270 g baget ( 6 ks )
  • 2 stroužky česneku
  • 4 jarní cibulky
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce oleje
  • špetku chilli
  • 4 cibule
  • 3 rajčata
  • 15 g čerstvého koriandru
  • 100 g Mungo klíčky

Postup:

  1. Maso dejte do mísy,
  2. osolte,
  3. přidejte med,
  4. sójovou omáčku,
  5. prolisované stroužky česneku,
  6. nadrobno nakrájené bílé části cibulek, olej a
  7. chilli.
  8. Důkladně promíchejte vše spolu s masem. Dejte ho do tlakového hrnce a
  9. vařte ho asi hodinu.
  10. Maso zůstane krásně šťavnaté.
  11. Pak ho pomocí vidličky natrhejte na vlákna.
  12. Pečivo podélně rozkrojte,
  13. opečte ho na suché pánvi.
  14. Pak na každý spodní díl dejte hromádku masové směsi.
  15. Poté do bagety přijdou už jen ostatní suroviny.
  16. V mojí verzi je skvělá smažená zkaramelizovaná cibulka,
  17. plátky nakrájených rajčat,
  18. nasekaný čerstvý koriandr
  19. a mungo klíčky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.