Omeleta s marinovanými kousky masa
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1618 KJ
- tuky
- 25 g
- bílkovina
- 21 g
- sacharidy
- 17 g
- cukry
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 540 mg
- fosfor
- 419 mg
- vápník
- 399 mg
- cholesterol
- 316 mg
- hořčík
- 155 mg
- sodík
- 86 mg
- železo
- 21 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 300 g kuřecího masa (může být drůbeží nebo vepřové)
- 3 cibule
- 3 lžíce worcestrové omáčky
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce solamylu
- 1/2 lžičky kari
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
- trochu cibulky (nať)
- trochu petrželky (na ozdobu)
- špetku chilli
- 6 vajec
Postup:
- Maso nakrájíme na tenké nudličky, dáme do misky.
- Přidáme solamyl, vejce, olej olivový nebo slunečnicový, worcestr, kari, sůl, pepř i chilli, nakonec cibuli nakrájenou na měsíčky a vše důkladně promícháme.
- Přendáme do uzavíratelné nádobky a necháme marinovat do druhého dne (můžeme nechat i dva dny) v chladu.
- Marinovanou směs vyndáme, ponecháme půl hodiny při pokojové teplotě, přimícháme další 3 vejce a podle chuti přisolíme.
-
Usmažíme na nepřilnavé pánvi při mírné teplotě z obou stran 3 omelety.
- Překlopené v půli podáváme s americkými bramborami, kaší, chlebem a čerstvou zeleninou. Podle chuti můžeme doplnit dresinkem apod.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Šunkofleky
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Lasagne alla Bolognese
Hrachová kaše s uzeným masem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.