Hlívový guláš (BL)
Zdeňka V.Složení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1134 KJ
- sacharidy
- 39 g
- tuky
- 6 g
- bílkovina
- 3 g
- cukry
- 1 g
- vláknina
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 693 mg
- fosfor
- 218 mg
- hořčík
- 123 mg
- vápník
- 106 mg
- železo
- 57 mg
- sodík
- 9 mg
- mangan
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 250 g hlívy ústřičné
- 200 g brambor (4 ks)
- 2 ks Cibule
- 2 lžíce oleje ( másla nebo GHÍ)
- sůl
- 1/2 lžičky majoránky
- kmín (čerstvě namletý)
- 1 lžička sladké papriky
- 500 ml černého piva
- 1/4 lžičky Shoyu
- 2 stroužky česneku
- 100 g Solamylu( nebo rýžová mouka dle potřeby)
- 1/2 lžičky Kari (Thajské dle chuti)
Postup:
- Na másle, oleji, nebo GHÍ zpěníme na jemno nakrájenou cibuli
- přidáme najemno nakrajenou hlívu.
- Osolíme, přidáme kmín, kari
- chvíli dusíme.
- Po chvilce přidáme Shoyu promícháme a opět necháme chvíli podusit.
- Podléváme černým pivem a dusíme.
- Až je hlíva měkká, tak přidáme
- oloupané a na plátky nakrájené brambory
- oloupaný a nakrájený česnek
- majoránku.
- Vše společně dusíme tak cca 45 minut a po částech přiléváme černé pivo.
-
Jakmile jsou brambory měkké zahustíme buď rýžovou moukou, nebo solamylem.
-
Dosolte dle vlastní chutě.
- Přeji dobrou chuť
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pesto z naložených, sušených rajčat
Tagliatelle se šunkou na smetaně
Butterfish s hráškovým pyré
Paprikáš
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.