Boloňské ragů
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2045 KJ
- bílkovina
- 32 g
- tuky
- 24 g
- sacharidy
- 23 g
- cukry
- 1 g
- sůl
- 1 g
- vápník
- 67 mg
- cholesterol
- 48 mg
- draslík
- 39 mg
- fosfor
- 24 mg
- hořčík
- 21 mg
- sodík
- 7 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 800 g drcených rajčat
- 300 g libového vepřového masa
- 300 g zadního hovězího
- 150 ml červeného vína
- 1 mrkev
- 1 řapík celeru
- 1 malá cibule
- olivový olej
- oregano
- bazalka
- mletý pepř
- sůl
- 400 ml hovězího vývaru (nebo vody)
Postup:
- Maso umeleme - je vždy lepší, pokud máte možnost si maso sami umlet. Víte pak přesně, co jíte.
- Zeleninu nahrubo nastrouháme, popřípadě nakrájíme na malé kostičky.
-
Vše osmahneme na olivovém oleji do zlatova.
- Přidáme vepřové maso a dobře promícháme a orestujeme.
- Následuje hovězí maso a taktéž orestujeme. Osolíme a opepříme.
- Podlijeme červeným vínem a necháme vyvařit.
- Směs okořeníme pepřem a solí, zalijeme drcenými rajčaty a necháme na mírném ohni za občasného promíchání pomalu dusit asi hodinu. Občas můžeme dolít horkým vývarem nebo vodou. Před koncem přidáme čerstvé bylinky..V případě, že použijeme sušené, přidáme je hned po vložení drcených rajčat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.