Máslová kuřecí stehna se zeleninou

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 55 minut
zeleninu zvolíme jakou máme rádi

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2650 KJ
bílkovina
49 g
tuky
41 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
sacharidy
9 g
cukry
3 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
sodík
164 mg
draslík
146 mg
vápník
98 mg
cholesterol
96 mg
fosfor
57 mg
hořčík
27 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 2 kuřecí stehna
  • 80 g másla
  • 15 g grilovacího koření (domácí nebo koupené)
  • 2 mrkve
  • 1 kedlubnu
  • 100 g hrášku (čerstvý nebo mražený)
  • 1 lžičku koření ( Harmonie chuti )
  • sůl (podle chuti, pozor - je již v koření)
  1. Připravíme si směs grilovací koření smícháním : po 1 lžičce mleté papriky sladké i špetka pálivé, sušeného česneku, mletého kmínu, dle chuti pepře a bylinkové soli - nebo použijeme koupené.
  2. Omytým a osušeným stehnům pod kůži vložíme plátek másla a z obou stran je posypeme grilovacím kořením.
  3. Vložíme do pekáčku, zakryjeme poklicí a dáme do trouby zapnuté na vršek spodek předehřáté na 170°- 180° C (každá trouba jinak peče)...
  4. Po 45 minutách pekáček odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200° C a dopečeme kůrčičku 5-10 minut.
  5. Očištěnou mrkev a kedlubnu nakrájíme, dáme bez vody do nádobí určeného pro mikrovlnou troubu, přidáme plátek másla, koření Harmonie chuti a dáme vlnit na 4 minuty při 800 W.
  6. Přidáme hrášek, promícháme a dáme ještě vlnit 2 minuty.
  7. Zelenina má výbornou chuť i krásnou svěží barvu, vaří se v páře bez vody jen omytá. Pokud máme raději jinou zeleninu můžeme použít květák, mrkev, brokolici apod.
  8. Podáváme s bramborem.

Používám nádobí z krystalického polymeru, do kterého se masa dávají bez podlévání a po dobu pečení je vůbec neotevíráme.
Skvělé na pomalé pečení, maso se dělá ve vlastní šťávě.
Je určené pro vaření v Mvt, a pečení v troubě bez použití horkovzduchu.
Snáší teplotu od -25 do + 220°C a není určeno k vaření na žádném přímém zdroji tepla.
Samozřejmě lze péct i podusit zeleninu způsobem v nádobí na které jste zvyklí.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.