Máslová kuřecí stehna se zeleninou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2650 KJ
- bílkovina
- 49 g
- tuky
- 41 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- sacharidy
- 9 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- sodík
- 164 mg
- draslík
- 146 mg
- vápník
- 98 mg
- cholesterol
- 96 mg
- fosfor
- 57 mg
- hořčík
- 27 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 2 kuřecí stehna
- 80 g másla
- 15 g grilovacího koření (domácí nebo koupené)
- 2 mrkve
- 1 kedlubnu
- 100 g hrášku (čerstvý nebo mražený)
- 1 lžičku koření ( Harmonie chuti )
- sůl (podle chuti, pozor - je již v koření)
- Připravíme si směs grilovací koření smícháním : po 1 lžičce mleté papriky sladké i špetka pálivé, sušeného česneku, mletého kmínu, dle chuti pepře a bylinkové soli - nebo použijeme koupené.
- Omytým a osušeným stehnům pod kůži vložíme plátek másla a z obou stran je posypeme grilovacím kořením.
- Vložíme do pekáčku, zakryjeme poklicí a dáme do trouby zapnuté na vršek spodek předehřáté na 170°- 180° C (každá trouba jinak peče)...
- Po 45 minutách pekáček odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200° C a dopečeme kůrčičku 5-10 minut.
- Očištěnou mrkev a kedlubnu nakrájíme, dáme bez vody do nádobí určeného pro mikrovlnou troubu, přidáme plátek másla, koření Harmonie chuti a dáme vlnit na 4 minuty při 800 W.
- Přidáme hrášek, promícháme a dáme ještě vlnit 2 minuty.
- Zelenina má výbornou chuť i krásnou svěží barvu, vaří se v páře bez vody jen omytá. Pokud máme raději jinou zeleninu můžeme použít květák, mrkev, brokolici apod.
- Podáváme s bramborem.
Používám nádobí z krystalického polymeru, do kterého se masa dávají bez podlévání a po dobu pečení je vůbec neotevíráme.
Skvělé na pomalé pečení, maso se dělá ve vlastní šťávě.
Je určené pro vaření v Mvt, a pečení v troubě bez použití horkovzduchu.
Snáší teplotu od -25 do + 220°C a není určeno k vaření na žádném přímém zdroji tepla.
Samozřejmě lze péct i podusit zeleninu způsobem v nádobí na které jste zvyklí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Pečené kuře se silnou šťávou z pečených kostí
Gnocchi se sušenými rajčaty
Máslové velikonoční jidášky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.