Polévka z vepřových žebírek po vietnamsku
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2109 KJ
- tuky
- 40 g
- bílkovina
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- sacharidy
- 10 g
- vláknina
- 3 g
- draslík
- 243 mg
- cholesterol
- 76 mg
- vápník
- 72 mg
- fosfor
- 50 mg
- hořčík
- 26 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 400 g vepřových žebírek ( koupíme pruh)
- 150 g bambusových výhonků ( konzerva nakládaných ve vodě)
- 1 červenou cibuli
- 1 jarní cibulku
- sůl
- pepř
- trochu koriandru
- 50 g mungo klíčky
- chilli papričku
Postup:
- Žebírka nakrájíme na proužky podle kostí a oprané dáme vařit do vroucí vody.
- Když se začne tvořit pěna, vodu slijeme, žebírka opláchneme pod tekoucí vodou, dáme znovu vařit do čisté vody osolíme a opepříme podle chuti a uvaříme do měkka.
- Bambusové výhonky slijeme přes sítko a necháme okapat, pokud byly v nálevu sladkokyselém je třeba je několikrát propláchnout a tím zbavit kyselosti.
- Cibuli červenou nakrájíme na půlkolečka, jarní cibulku a koriandr na jemno.
-
Červenou cibuli a bambusové výhonky vložíme k uvařenému masu a už jen krátce 2 minuty necháme přejít varem.
- Mungo klíčky, zelenou cibulku a koriandr dáváme až na závěr do misky s polévkou.
- Kdo má rád přidá podle chuti i chilli papričku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Veganské špagety na řecký způsob
Tartar z lososa
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Králík dušený na víně a kořenové zelenině
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.