Kuřecí plátek s česnekem, rozmarýnem a jasmínovou rýží

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 40 minut
Rodinu určitě potěšíte

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2105 KJ
sacharidy
61 g
bílkovina
48 g
tuky
3 g
draslík
1,069 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
vláknina
1 g
fosfor
338 mg
vápník
157 mg
cholesterol
105 mg
hořčík
82 mg
sodík
12 mg
železo
4 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 8 stroužků česneku
  • 4 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 250 ml vývaru (nebo bujónu)
  • 200 ml bílého vína
  • 2 lžíce špaldové mouky
  • kousek másla
  • 1/4 litru jasmínové rýže
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Plátky masa osolíme, opepříme a vložíme do mísy.
  2. Rozehřejeme asi 2 lžíce másla, ke kterému jsme přidali snítky rozmarýnu a plátky ze tří stroužků česneku. Necháme rozvonět a dáme stranou.
  3. Prochladlé máslo nalijeme k masu, dobře promícháme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
  4. Druhý den maso prudce opečeme z obou stran a i s výpekem přendáme do pekáčku. Zalijeme horkým vývarem, přidáme zbylý česnek a ještě trochu rozmarýnu, přikryjeme a dáme péct do trouby na 200 stupňů asi na 25 minut - posledních deset minut pečeme odkryté.
  5. Poté maso dáme stranou, výpek zaprášíme špaldovou moukou, přidáme víno, případně zbytek vývaru a necháme provařit.
  6. Kdo nemá rád kousky česneku a rozmarýnu, může omáčku přecedit.
  7. Přílohou je skvělá jasmínová rýže.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.