Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1503 KJ
- sacharidy
- 61 g
- vláknina
- 17 g
- bílkovina
- 14 g
- cukry
- 3 g
- draslík
- 2,758 g
- tuky
- 2 g
- lepek
- 1 g
- vápník
- 609 mg
- fosfor
- 423 mg
- hořčík
- 147 mg
- železo
- 15 mg
- sodík
- 8 mg
- mangan
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 400g Cherry rajčátek
- 300g bulguru
- 400g žampionů
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- Hrst hladkolisté petržele
- citron
Postup:
- Bulgur uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
- Rajčata dáme péct na 160 °C cca 10 – 15 minut. Po upečení osolíme a zakápneme olivovým olejem.
- Žampiony překrájíme na polovinu a opečeme na olivovém oleji do zlatova.
- Osolíme, opepříme a zastříkneme šťávou z citronu. Přidáme zelnou petrželku.
- Doprostřed talířku dáme bulgur a obložíme žampiony s pečenými rajčátky.
- Ještě na talířku trochu pokapeme olivovým olejem a posypeme trochou petrželky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tournedo rossini
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Chobotnice na grilu
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.