Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1928 KJ
- sacharidy
- 49 g
- cukry
- 35 g
- tuky
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- bílkovina
- 3 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 565 mg
- fosfor
- 204 mg
- vápník
- 145 mg
- hořčík
- 73 mg
- cholesterol
- 30 mg
- sodík
- 5 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 4 plátky vepřové krkovice (cca 250 g)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce dijonská hořčice
- 1 polévková lžíce medu
- tymián
- rozmarýn
- kmín celý
- trocha piva (černé)
- sůl
- pepř
- 800 g červené cibule
- 0,7 l červeného vína
- 100 g třtinového cukru
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- 50 g Másla
Krkovička:
Marmeláda:
Krkovička:
- V misce rozmícháme med, hořčici a černé pivo na marinádu.
- Krkovici osolíme, opepříme a okmínujeme, uložíme do marinády společně se snítkami rozmarýnu a tymiánu, odložíme do lednice nejméně na dvě hodiny.
- Česnek nasekáme na drobno, cibuli nakrájíme na plátky a dáme na dno pekáčku.
- Maso vytáhneme z ledničky a i s 1/2 marinády ho rozložíme na pekáček, včetně bylinek.
- Dáme do trouby na 150°C.
- Po půl hodince pečení dolijeme zbylou marinádou a vrátíme do trouby.
- Po dalších cca 10 minutách maso obrátíme a pokračujeme v pečení do měkka (což může trvat ještě půl hodinky).
- Na posledních pár minut můžeme zvednout teplotu kvůli barvě, ovšem je nutné maso hlídat, protože medová marináda má tendenci se připalovat.
Marmeláda:
- Cibuli nakrájíme na plátky, posypeme cukrem, solí a pepřem a uložíme do lednice marinovat nejméně na 2 hodiny.
- V kastrolu rozpustíme olivový olej s máslem, dáme do něj cibuli přecezenou přes cedník (pustí v lednici šťávu - tu ovšem nevyhodímne , ale posléze přidáme do kastrolu).
- Pomalu dusíme do skleněna, přilijeme červené víno a šťávu z cibule a pomalu vaříme do zhoustnutí konzistence sirupu.
Upečenou krkovici podáváme s cibulovou marmeládou a pečenou bramborou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.