Hovězí na česneku s veselým knedlíkem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4932 KJ
- sacharidy
- 167 g
- bílkovina
- 53 g
- tuky
- 33 g
- vláknina
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- draslík
- 1,31 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- fosfor
- 315 mg
- vápník
- 116 mg
- hořčík
- 99 mg
- cholesterol
- 40 mg
- sodík
- 31 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g hovězího masa ( zadní )
- 1 cibuli
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 1 hovězí bujon (Knorr)
- 1 lžíci hladké mouky (nebo instantní tmavou jíšku)
- 1/2 lžičky worcestrové omáčky
- pepř
- 200 ml hovězího vývaru (na podlití)
- 600 g brambor
- 1 lžíci sádla
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 300 ml hrubé mouky
- 300 ml dětské krupičky
- 100 g papriky (kousek zelené a kousek červené čerstvé papriky)
knedlíky
Postup:
- Plátky masa lehce naklepeme a opepříme.
- Cibuli nasekáme najemno a osmažíme v rozpálené pánvi na 1 lžíci sádla do světle hnědé barvy.
- Na cibulový základ dáme zatáhnout plátky masa z obou stran a vše přendáme do nádoby určené k pečení.
- Přidáme hovězí bujon, plátky česneku a podlijeme asi horkým vývarem nebo vodou asi 150 ml.
- Vložíme do trouby předehřáté na 170° C a necháme přikryté pomalu péct nejméně 90 minut.
- Když máme maso měkké vyndáme plátky mimo a omáčku s cibulí a česnekem propasírujeme dle potřeby přilijeme vývar.
- Je-li málo hustá usmažíme na lžíci sádla mouku a uděláme tmavší jíšku, kterou mírně osolíme, aby se neudělaly hrudky a omáčku dle potřeby zahustíme.
- Kdo používá instantní jíšku zahustí omáčku 1-2 lžícemi tmavé jíšky.
- Zakápnene worcestrem, necháme povařit a vrátíme prohřát plátky masa.
-
Uvařené knedlíky nakrájíme na plátky a podáváme s masem a omáčkou.
- Bramborové knedlíky udělejte jak jste zvyklé jen do vypracovaného těsta vmíchejte na kostičky nakrájené papriky (stačí kousek od každé).
- Já vařím brambory oloupané, nakrájené nadrobno v MVT na 800 W cca 10-12 min.
- Horké brambory rozšťouchám se lžící sádla ! na jemné pyré.
- Nechám stát jen po dobu než se začne vařit voda.
- Do ještě teplých brambor dám mouku, krupici přidávám postupně, sůl, vejce a zpracuji těsto.
- Na veselé knedlíky přidám předem nakrájené papriky a vytvořím 3 válečky, které ihned vařím cca 15 minut v osolené vodě.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené kuře se silnou šťávou z pečených kostí
Vepřové sweet & sour
Dort s krémem z ricotty a bílé čokolády
Hovězí dušené na skořici
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.