Dort s krémem z ricotty a bílé čokolády

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4090 KJ
sacharidy
87 g
cukry
73 g
tuky
61 g
nasycené mastné kyseliny
33 g
bílkovina
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
209 mg
fosfor
154 mg
draslík
102 mg
sodík
45 mg
vápník
39 mg
hořčík
19 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Těsto:

  • 6 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g kakaa
  • 50 g přepuštěného másla
  • Špetka soli
  • Krém:

  • 500 g ricotty
  • 250 g bílé čokolády
  • 200 g másla
  • 140 g cukru

Postup:

  1. Připravíme krém:
    1. Máslo a cukr pořádně vyšleháme , stěrkou do připravené hmoty vmícháme opatrně ricottu a nasekanou čokoládu.
    2. Směs necháme min 2 hodiny v lednici odpočinout.
  2. Dort:
    1. Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny.
    2. Do hmoty vmícháme kakao a mouku.
    3. Z bílků a špetičky soli umícháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do připraveného těsta.
    4. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 30 minut.
    5. Že je těsto upečené poznáme tak, že do něj píchneme špejlí a vytáhneme ji téměř čistou, bez nalepeného těsta.
  3. Hotový piškot vyklopíme z formy a po vychladnutí namažeme krémem a posypeme 1/3 bílé čokolády.
  4. Při podávání jsem ozdobil mátou a domácím karamelem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.